به نام خدا

هفتمین نشست سراسری تشکل‌های صنفی اعضای هیأت علمی در تاریخ 28 تیر 1397 در دانشگاه تبریز با حضور آقایان دکتر قریش الحسینی و دکتر پورافشاری به نمایندگی از هیأت مدیره مجمع صنفی اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، برگزار گردید.

اهم موضوعات مطرح شده در جلسه:

1- تاکید بر فعالیت صنفی مجامع صنفی و عدم فعالیت سیاسی آن‌ها

2- ایجاد شورای هماهنگی و کمیته اجرایی

3- تاکید بر ايجاد دفتر و حضور نماینده در وزارت علوم يا يکی از دانشگاه‌های تهران

4- حفظ و بازگشت جایگاه اساتید

5- استقلال دانشگاه‌ها

6- پرداخت بازنشستگی همکاران وزارت علوم مشابه وزارت آموزش و پرورش

7- بحث درخصوص ثبت یا عدم ثبت تشکل‌ها

8- لزوم افزایش حقوق اعضای هیأت علمی و همترازی حقوق اعضای هیأت علمی وزارتین علوم، تحقيقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

9- همترازی حقوق بازنشستگان قبل از سال 1384 با اساتید شاغل

10- حفظ شان اجتماعی و منزلت شغلی اساتید

11- پیگیری حق مسکن، ایاب و ذهاب و سختی کار

12- اعتراض به پولی شدن دانشگاه‌ها و کالایی شدن آموزش

 

- در ابتدای جلسه در خصوص تاریخچه مجامع صنفی و فعالیت آن‌ها توضیحاتی ارائه گردید و تاکید گردید مجامع صنفی فعالیت سیاسی ندارند و پیگیر مطالبات صنفی هستند. در ادامه پیشنهاد گردید اولویت‌ها مشخص گردند و هر مجمع صنفی در دانشگاه خود آن‌ها را پيگيری نمايد. پيشنهاد گرديد مواردی که همه تشکل‌ها در مورد آن‌ها اتفاق نظر دارند و به حقوق هیأت علمی آسیب نمی‌رساند محور فعالیت شورای هماهنگی تشکل‌ها قرار گيرد. همچنین بر حضور نماینده در وزارت علوم، لزوم تشکيل دفتر و به‌کارگيری يک نفر به عنوان مسئول دفتر تاکید گردید.

- در ادامه جلسه درخصوص ثبت یا عدم ثبت تشکل‌ها بحث وتبادل نظر گردید و اساتید نظرات موافق و مخالف خود را اعلام کردند. موافقان اعلام کردند همکاران جدید به دلیل نداشتن مجوز فعالیت مجامع صنفی عضو اين مجامع نمی‌شوند، در مقابل مخالفان بیان کردند ثبت مجوز فعالیت‌ها را محدود می‌کند و برنامه و عملکردهایی را دیکته می‌کند. در ادامه پیشنهاد گردید تحت نام شرکت، موسسه یا نهاد غیر دولتی جهت ثبت اقدام شود و یا ثبت در خود دانشگاه و شورای هماهنگی صورت گیرد. در نهایت مصوب شد فعالیت مجامع صنفی منوط به ثبت نباشد، اما ثبت پیگیری گردد.

- ماهیت وظایف و فعالیت تشکل‌ها بحث دیگری بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد گردید بحث تحلیلی پیرامون افزایش حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاهی انجام گیرد و حق همترازی حقوق اعضای هیأت علمی وزارتین علوم، تحقيقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت پیگیری به وزارت علوم منتقل و محول شود و همترازی حقوق بازنشستگان قبل از سال 1384 از دیگر موارد مطرح شده بود. در ادامه بیان گردید بحث رفاهی باید باعث تقویت جایگاه علمی و اجتماعی اساتید گردد و حفظ شأن اجتماعی اعضای هیأت علمی باید در اولویت باشد و حق مسکن، ایاب و ذهاب و سختی کار که در قانون استخدام و آئین‌نامه مربوطه آمده است به عنوان يک مطالبه صنفی و با حمايت هيات امنای دانشگاه‌ها پیگیری گردد.

- اعتراض به پولی شدن دانشگاه‌ها و کالایی شدن آموزش و سیاست واحد شورای هماهنگی در قبال دانشگاه‌های غیرانتفاعی از دیگر پیشنهادات مطرح شده بود. همچنین بیان گردید مسائل رفاهی لیست شوند و با صدای واحد پیگیری آن‌ها در دستور کار شورای هماهنگی قرار گیرد.

- در انتهای جلسه نیز در مورد ساختار شورای هماهنگی بحث و تبادل نظر صورت گرفت و بیان شد منطقه‌بندی کانون‌ها و مجامع صنفی باعث سازماندهی آن‌ها می‌شود که نیاز به تصویب نیز ندارد و همکاران می‌توانند این موضوع را پیگیری کنند. در ادامه پیشنهاد گردید دبیرخانه اجرایی در وزارت علوم يا يکی از دانشگاه‌های تهران ایجاد گردد و رونوشت مکاتبات‌ مجامع صنفی با دانشگاه‌ها به هیات اجرایی ارسال گردد و تشکل‌ها هزینه این دبيرخانه را سالانه بپردازند. همچنین بیان گردید وظیفه شورای هماهنگی گفتمان‌سازی و حضور در جامعه است و فعالیت‌های مجامع صنفی و نشست‌ها باید رسانه‌ای گردد.